Wat doen we?

We richten ons tot alle vragen die betrekking hebben op zwangerschap, geboorte en post-partum, alsook alle zorgen en twijfels omtrent jonge kinderen tot de leeftijd van 6 jaar.

Tijdens een intakegesprek bespreken we samen de voornaamste bezorgdheid en de meest geschikte aanpak: diagnose en behandeling gaan voor ons immers steeds samen. Daarom heeft het eerste gesprek meestal plaats met kinderpsychiater èn -psychologe samen zodat we vanuit een zo ruim mogelijk beeld u het meest geschikte aanbod kunnen doen.

We werken volgens een gesprek- en observatiemodel waarbij we ouders, grootouders en/of andere zorgverleners aan het woord laten om samen de taal die het kindje spreekt via huilen of moeilijk gedrag op te vangen en te begrijpen. Begeleiding van persoonlijke of relationele problemen die in verband staan met kinderwens, zwangerschap of ouderschap kunnen eveneens aan bod komen.

We starten vaak met 5 gesprekken in aanwezigheid van ouders en baby/peuter of kleuter om zo voldoende tijd te nemen u en uw kindje te leren kennen en samen naar de beste manieren te zoeken om de ontwikkeling de meeste kansen te geven.

Soms kan het nuttig zijn van meer specifieke of meer langdurige behandelmethodes toe te passen, afhankelijk van de problematiek, en ook dit overleggen we steeds met de ouders.

Enkele behandelmethodes:

"Dit is de eerste keer dat er naar ons geluisterd werd en we ons begrepen voelden in onze vrees alsof het allemaal aan ons zou liggen. "
Aanbod
Aanbod
Aanbod

"Onze peuter met kuren is nu een levendige, blije kleuter!"

Contacteer ons